Till Alexandria kom vikingar från norden på Vikingatiden och satte sin prägel på staden än i dag.

Kingsburg (mot cancer) kingsburg är en ort med en befolkning på 11 237 strax söder om Fresno i Fresno County, Kalifornien, USA. Staden är grundad av svenska emigranter i slutet på 1890-talet. I Kingsburg finns mycket svenskt, bland annat dalahästar, pannkakor och lingonsylt.

Kingsburg

Thorsby började bebyggas av 1865 av tre svenskar, och etablerades 1901 av nordiska invandrare som ursprungligen bosatt sig i New England, men som sökte ett milt klimat och bördig jord för odling av livsmedel. En av de första bosättarna var värmlandsbördige Theodore T. Thorson, som sedermera gav staden dess namn.

Svenskstad

Staden har fått sitt namn efter grundaren Peter Hammond som var ursprungligen från Sverige

Upland

Hallandale är en förort norr om Miami i Florida. Platsen har fått sitt namn från den svenske pastorn Bengt Magnus Halland. Han föddes som Bengt Magnus Johansson i Drängsered socken i Halland år 1837 och emigrerade till Amerika 1855 där han bytte till efternamnet Halland efter sin hembygd.

Galva är en stad i Henry County i staten Illinois i USA. Den har 2758 invånare. Namnet är en förvrängning av Gävle.

Silverhill är en stad i Baldwin County i Alabama i USA, grundad 1897 av Oscar Johnson, C. O. Carlson och C. A. Valentin, från Chicago. Oscar Johnson kom från Dalarna i Sverige

Gothenburg är en stad i den amerikanska delstaten Nebraska. Staden, som ligger i distriktet Dawson County, har fått sitt namn efter Göteborg och grundades 1882 av den svenske utvandraren Olof Bergström.

I Mora finns också en stor Dalahäst och en Moraklocka för att påminna om stadens svenska rötter. Moras vänort är Mora i Sverige.

Lindström, fram till 2015 stavat Lindstrom, är en ort i Chisago County i delstaten Minnesota i USA. År 2016 uppskattades invånarantalet till 4 457 personer. Staden grundlades 1850 av Daniel Lindström från Hassela i Hälsingland.

Thorsby började bebyggas av 1865 av tre svenskar, och etablerades 1901 av nordiska invandrare som ursprungligen bosatt sig i New England, men som sökte ett milt klimat och bördig jord för odling av livsmedel. En av de första bosättarna var värmlandsbördige Theodore T. Thorson, som sedermera gav staden dess namn.

De första svenskarna anlände till området 1882, och 1884 fick den nya lilla staden namnet Vasa, efter kung Gustav Vasa av Sverige. Namnet ändrades av någon anledning, då järnvägen kom till byn 1890, till Wausa, en kombination av namnen Wasa och USA. Staden och omgivningen dominerades helt av svenskättlingar fram till mitten av 1900-talet och fortfarande slår Wausa vakt om sitt svenska arv.

Valders bosattes på 1850-talet av invandrare från den bergiga regionen Valdres i Norge .

Staden Hornell och distriktet Hornellsville ligger i den västra delen av delstaten New York och de har båda fått sitt namn till minne av svenskättlingen George Hornell som investerade mycket mark i området runt år 1795. George Hornell var son till den svenska prästen Nils Hornell som emigrerade till Amerika år 1762 och enligt uppgifter tog efternamnet Hornell efter sin hemsocken Höör i Skåne. Svenska Höör

Poulsbo grundades på 1880-talet av den norska invandraren Jørgen Eliason, som fick sällskap av andra skandinaver. som flyttade från Mellanvästernstaterna .

Poliserna i Lindsborg, Kansas, polisavdelningen visar två märken på sina uniformer. På vänster ärm är staden Lindsborg , med framträdande Dalahäst. Denna symbol representerar stadens svenska arv och går tillbaka till slutet av 1800-talet när svenska invandrare bosatte sig i området. Den högra ärmmärket symboliserar de historiska stadskärnorna och Old Mill Park i ”Little Sweden U.S.A.”, Lindsborgs smeknamn. Sveriges flagga flyger över det avbildade samhället, medan vete längs kanterna på lappen representerar det omgivande jordbruket.